Word lu jong teacher

Voel je het kriebelen om yogaleraar te worden?

Tulku Lobsang introduceerde Lu Jong in het Westen. Hij maakte een integratie van belangrijke oefeningen uit verschillende overdrachtslijnen, en bedacht aanpassingen zodat alle oefeningen voor Westerse mensen haalbaar zijn.

Om Lu Jong te verspreiden heeft hij in elke land educators aangesteld, die teachers kunnen opleiden volgens een door hem opgesteld programma. De afsluiting van dit boeiend jaar gebeurt door Tulku Lobsang zelf, met een intense workshop en een examen.

Er zijn twee éénjarige opleidingen:

  • opleiding tot Lu Jong teacher
  • opleiding tot Lu Jong II teacher

De educators verzorgen het eerste deel van de opleiding tot Lu Jong Teacher en bereiden de studenten voor op het certificeringweekend en het examen bij Tulku Lobsang.

Wij vragen dat de kandidaten al Lu Jong gevolgd hebben bij een erkende teacher, zodat je al vertrouwd bent met de oefeningen. Het is ook van belang dat je het hele jaar door Lu Jong lessen volgt bij een erkende teacher, om je ervaring met Lu Jong te laten groeien, en om te observeren hoe er les gegeven wordt en hoe de mensen daarop reageren. Dit kan bij een teacher uit jouw streek, die je op deze website kan vinden.

Maaike

Maaike Decock

www.tarayogini.be

Lu Jong teacher Opleiding 2020-2021

Er bestaat een mogelijkheid om de opleiding tijdens de week of tijdens het weekend te volgen.

Tijdens de weekends:

Module 1:

25 en 26 januari, 15 – 16 en 29 februari, 4 april, 29 en 30 augustus, 24 en 25 oktober 2020

In de tussenperiode is het aan jou om te oefenen en te oefenen! Door middel van een video is  er een tweewekelijkse opvolging om je persoonlijke evolutie bij te sturen.

Module 2:

5 en 6 december 2020

Demonstratie in de klas op 24 januari 2021 – Examen op 30 januari 2021

Telkens van 9.30-12.30 en van 13.30-16.30

Locatie:
Tarayogini Center, Stationsstraat 120 – 9690 Kluisbergen

Tijdens de week – telkens op maandag:

Module 1:

2,9 en 23 maart, 27 april, 22 en 29 juni, 7 – 14 en 21 september, 12 oktober 2020

In de tussenperiode is het aan jou om te oefenen en te oefenen!
Door middel van een video is er een tweewekelijkse opvolging om je persoonlijke evolutie bij te sturen.

Module 2:

19 oktober en 23 november

Demonstratie in de klas op 7 december – Examen op 11 januari 2021

Telkens van 9.30-12.30 en van 13.30-16.30

Locatie:
Ism Syntra West – inschrijven kan hier

Hier kan er met opleidingscheques betaald worden.

Lu Jong II teacher Opleiding 2020-2021

Er bestaat een mogelijkheid om de opleiding tijdens de week of tijdens het weekend te volgen.

dhoirlena-educator

Leentje D'Hoir

www.tibetaanseyoga.com

Lu Jong teacher Opleiding 2020-2021

De opleiding start xxx 2020 (datum nog niet bekend)

De dagen zijn doelbewust ver gespreid uit elkaar in deze opleiding. Dit met doel om het stretchingsprogramma te integreren en je lichaam meer en meer te openen.

Tijdens de weekends:

Module 1:

1 februari  en 28 maart 2020: strechingsprogramma en groep I

25 april en 4 juli 2020: groep II

12 en 3 oktober  2020: groep III

10 oktober 2020: integratiedag oefeningen

In de tussentijd wordt er van je verwacht dat je intensief oefent! Er is een tweewekelijkse opvolging met een video  voorzien om je persoonlijke evolutie bij te sturen.

Module 2:

jij als leraar  21 november 2020

12 december 2020

9 januari 2021

demonstratie in de klas op 23 januari 2021  examen op 6 februari 2021

Tog Chöd teacher Opleiding 2020-2021

Tijdens de weekends:

Module 1:

 

21 en 22 maart 2020
26 april 2020
27 juni 2020

Module 2:

11 en 12 juli 2020

5 en 6 september 2020

26 en 27 september 2020

Module 3:

19 en 20 december 2020

demonstratie in de klas op 10 januari 2021  examen op 31 januari 2021

Wat afgestudeerden zeggen over de opleiding

Maaike Decock

“Lu Jong heeft mijn leven veranderd… Al van in mijn jeugd ben ik aangetrokken naar Azië, boeddhisme en meer bepaald alles dat met Tibet te maken heeft. Toen ik terug kwam van mijn laatste reis van Tibet kwam ik toevallig of net niet in contact met Souldance. Daar heb ik gevonden wat ik al jaren zocht, namelijk om het Tibetaans boeddhisme in praktijk te kunnen gebruiken. Door de Lu Jong transformeer je al je emoties en wordt je een ander mens … dit heb ik echt ondervonden. Als ik naar de Lu Jong teacher opleiding terugkijk, dan zie ik ook duidelijk een proces. Een weg die mij nog meer inzichten gebracht heeft in mijzelf maar ook in mijn interactie met anderen. Ik ben in eerste plaats gestart met de opleiding voor mezelf. Maar tijdens het jaar werd mijn vuur wakker om deze kennis ook te delen met anderen. Ik zou iedereen deze opleiding aanraden, het is een mooi pad in je spirituele evolutie. Succes! Much love and respect!”

John Debock

“Voor mij was de Lu Jong opleiding een zeer intensief gebeuren niet alleen op lichamelijk vlak maar ook op geestelijk vlak. Een ware transformatie. Daar ik dacht over een vrij goede fysiek te beschikken (als lange afstandswandelaar), kwam ik via het dagelijks beoefenen van de Lu Jong praktijk toch heel wat lichamelijke beperkingen tegen waarvan er nu toch al wat zijn weggewerkt en dat motiveert mij uiteraard om hiermee verder aan de slag te gaan. Op zich zijn de oefeningen heel eenvoudig maar intern gebeurt er heel veel. Had vroeger wel wat ervaring in het beoefenen van Hatha Yoga maar dat was eerder een ontspanningsmoment voor mezelf en dus niet zo diepgaand als wat ik nu ervaar met de Lu Jong bewegingen. Want uiteindelijk is het bij Lu Jong niet alleen de houding die van belang is maar de combinatie met het bewegen en een goed afgestemde ademhaling en het leggen van je interne focus. En dat voelt voor mij zeer krachtig aan. Zo krachtig zelfs dat als ik een dag mijn oefeningen niet heb gedaan dit toch wel merk als een soort gemis. Die innerlijke rust, die intense stilte die zich als vanzelf ontwikkelt als ik de Lu Jong bewegingen doe is volgens mij een must voor de westerse mens die wordt geleefd in plaats van zelf te leven. Ik ben blij dat ik deze richting ben ingeslagen en dat ik nu als Lu Jong Teacher het verder mag delen met mijn omgeving.”

Ruben Dewulf

“Ik maakte voor het eerst kennis met Lu Jong in 2007. Tijdens het beoefenen van de lentereeks Lu Jong op zondagvoormiddag, werd ik me heel bewust van de veranderingen die in mijn lichaam plaatsvonden. Bij de 5 elementen voelde ik letterlijk wat elk element doet en hoe het voelt in mijn lichaam. Ik zweette veel en na het oefenen van de reeks van 21 oefeningen voelde ik me echt in balans, in evenwicht, in men kracht. Ik voelde me stevig in men schoenen staan. 2010 was een heel bewogen jaar en tijdens de vele veranderingen, transformaties en moeilijke momenten bracht Lu Jong me vanuit het dalletje, terug het bergpad op. Echt waar! Zo’n krachtige oefeningen. Als ik me dan, al echt slecht voelde, deed ik de 5 elementen omdat ik niet de kracht en vooral discipline had, op dat moment, om de volledige reeks van 21 oefeningen te doen. Zelfs na deze 5 oefeningen te doen voelde ik al terug men lichaam. Daarmee bedoel ik, voelde ik me in harmonie met men lichaam. Eén! We kunnen soms zeer zeker hebben dat we ons lichaam eerder met ons meeslepen dan dat we ons goed voelen in ons vel, in ons lichaam. Ik kreeg het warmer, ik begon te zweten (waarbij ook giftige stoffen het lichaam verlieten), ik voelde wind door men lichaam heen waaien. Men lichaam begon echt terug meer zuurstof te krijgen. Concreet krijg ik hierdoor de nodige energie om de dag optimaal door te brengen. En… Willen we dit allemaal niet? Onze dag nuttig besteden, de tijd nuttig besteden. Ons gelukkig voelen… Het is geen utopie Het vraagt alleen een beetje discipline en volharding. Je lichaam en geest geeft je er zoveel voor terug… De lerarenopleiding Lu Jong hielp me de discipline bij te brengen om er van bewust te zijn hoe belangrijk het is om dagelijks te oefenen. De oefeningen werden krachtiger ervaren. Zalig om dit te nu te mogen doorgeven!”